Sportovně – turistický kurz 2.ročníků

Všechno to začalo v sobotu 27. 4. 2019, kdy se studenti druhých ročníků z oboru PMP i specializace lyceum (plus pár třeťáků, dodělávajíc si tento kurz) sešli před budovou školy. Věci se naložily na náklaďák a vyšlo se na bus. Lyceisté plus pár odvážlivců pod dohledem pana profesora Němce a Nováka vyjeli na 60 kilometrů dlouhou cestu do tábora – do Vojtova mlýna vedle Čisté u Rakovníka.

Po příjezdu jsme se rozdělili do dřevěných chatek a od hospodáře jsme dostali povlečení, i když většina dala přednost svému teplejšímu spacáku. Jak to na kurzech bývá, měli jsme program s těmito aktivitami: kola, voda, tábor, hry, topografie, zdravověda, pár přednášek a pěší výlety.

První, a to úterní výlet byl do muzea vlaků v Lužné. Čtvrteční den jsme se všichni vydali na hrad Krakovec, což je ve skutečnosti zámek, vlastně sloužil spíše jako chata. Cesta se občas zdála nekonečná, všude samá řepka, pár brodů, ale panovala dobrá nálada. Ještě tento večer se spousta lidí nahromadila k rybníku. Konali se totiž závody na lodičkách. Za 2.LA nastoupil Aleš a Matouš. Proti nim učitelé Stibůrek a Novák. Závod to byl opravdu napínavý a velmi vyrovnaný. Když v tom se učitelům stala nemilá věc. Kroužili kolem provizorní bójky a překlopili se. Tím studenti vyhráli.

Den poté, tudíž v pátek 3. 5. 2019 se jelo domů a každý, kdo vytrval, na sebe může být hrdý. Nejen proto, že vše splnil, ale také za to, že se nevzdal, i když ne vždy to bylo zrovna jednoduché.

T.K. (2.LA)

Na fotky z kurzu se můžete podívat ZDE

Share Button